A tökéletes középút

Én nem igazán vagyok oda a festményekért, megmondom őszintén, hogy szívesen elnézegetem őket egy kiállításon vagy éppen más otthonában, hogy ha illik az egész kialakításhoz és bútorokhoz, de nem igazán tudom hova tenni ma már azokat a képeket, amik egy modern ház vagy épp nappali, esetleg egy iroda díszeként, bele nem illő környezetben díszelegnek. Én semmiképp sem szerettem volna ilyet az otthonunkba, de a férjem imádja a szép festményeket, és már évek óta azzal rágja a fülem, hogy szeretne egy ilyen tájképet a nappaliba. Egészen idáig sikerült erről mindig lebeszélnem, de most talált egy tényleg gyönyörű festményt, ami a Balatont ábrázolja, és megígértem neki, hogy végig gondolom, hogy el tudnám-e viselni, ha a nappalit díszítené. Nem igazán mertem neki megmondani, de arra jutottam, hogy annyira nem illik sehogyan sem a mi modern minimalista házunkba, hogy nem tudom elképzelni, hogy ne zavarna minden egyes nap hogy a falon látom.

Éppen ezért felnéztem a szalaibalazs.hu oldalra, mert az egyik barátnőm mesélte, hogy rengeteg gyönyörű vászonkép található ott, és bizony hála a jó égnek én is megtaláltam a számomra tökéletes megoldást egy Balaton vászonkép formájában. Nem is kérdeztem semmit, csak megrendeltem, és eldöntöttem, hogy meglepem vele a férjemet. Persze mondanom sem kell, hogy amikor kibontotta a képet azt sem tudta, hogy hogyan ugorjon a nyakamba. Közölte, hogy ő erre nem is gondolt, és valóban tökéletes átmenet a két stílus között, így sokkal jobban illik a házunkhoz és a nappalinkhoz egyaránt.

Így történt, hogy egy közel három éves lezáratlan beszélgetés és a folyamatos könyörgés ellenére nem egy festmény, hanem bizony egy sokkal jobban illő, sokkal modernebb, mégis legalább annyira szép kép díszíti ma már a nappalinkat. Azt hiszem már annyira megszoktuk, hogy van valami, amiben nem értünk egyet és igyekszünk a saját igazunk bizonyítani, hogy kell keresnünk valami másik hasonló dolgot, hogy ne unatkozzunk nap, mint nap.