Legújabb házi kellékünk

Az ember hihetetlen sokat tanul élete során. Egyre több és sokszor egyre furcsább dolgok jönnek sokszor szembe vele, mégis talán pont emiatt is ennyire érdekes és izgalmas az élet. Főleg akkor, hogy ha egy nagyon – nagyon régi mondat amit még a nagymamájától hallott az ember egyszer csak visszaköszön sok-sok év múltán, és akkor döbben rá az ember, hogy mennyire igaza volt a nagyinak, az ő tiszta és egyszerű gondolkodásának és hihetetlen nagy tudásának. Én ugyanis mindig hallottam arról, hogy az ember számára az illatok nagyon fontosak, mint ahogyan arról is, hogy közvetlen összeköttetés van a szaglás és az agy között, de azt sosem gondoltam volna, hogy az illóolaj az ember legjobb barátja tud lenni egy-egy helyzetben vagy probléma estén.

Én ugyanis már gyerekként is hihetetlen stresszes voltam. Egy-egy felelés vagy nehezebb nap előtt volt hogy semmit sem tudtam aludni, és arról már nem is beszélve, hogy az érettségi és a vizsgák az egyetemen mind úgy teltek el, hogy előtt én le sem hunytam a szemem. Ettől persze dekoncentrált és fáradt az ember, ami nem segít a jó teljesítményben, de ekkor én még ezzel koránt sem foglalkoztam, hiszen viszonylag kezelhető szituációk voltak számomra, a vizsgák és feleletek után pedig aludtam egy nagyot és kipihentem magam. Igen ám, de jelenleg már nem igazán van olyan nap hogy az ember ne lenne stresszes helyzetben, hiszen gyerekeket nevelünk, teljesíteni kell a munkahelyen, és bár azért nem minden szituációban alakul ki az alváshiányom, de néha sajnos kezelhetetlen méreteket ölt. Én viszont gyógyszert nem szeretnék szedni. Ezért alternatív megoldásokat kezdtem keresni.

Rá is találtam egy nagyon tiszta és természetes illóolaj személyében, amit a szivarvanynaturvilag.hu oldalon találtam meg az egyik nagyon jó barátnőm javaslatára, és nem volt ez más, mint a levendula, amit annak idején még gyerekként ha nem tudtam aludni a nagyi mindig behozott szárítva a szobámba, és elmondta, hogy ez majd segíteni fog nekem nyugodtan és mélyen aludni. Sosem volt gondom így visszatekintve náluk az alvással. Ő már akkor tudta azt, amire én csak most jöttem rá.