A karácsony ízei bármely nap az asztalon

Gyerekkoromban nekem nem volt egy szokványosnak mondható karácsonyom, hiszen mivel az édesapám tengerparti városból származik és imádja a tenger ízeit, ezentúl megbabonázta a családomat is, még a nagymamám is imádni kezdte ezeket az ételeket és ízeket, ezért a hagyományos dolgok, a halászlé és a rántott hal mellé, amit persze imádott az édesapám, kerültek nem annyira hagyományos, ám de azért karácsonyinak mondható ételek, csak teljesen más alapanyagokból, példásul a lazacfilé elkészítése már hagyomány lett nálunk. Még ma is érzem az illatát és az ízét ahogy az édesanyám elkészítette nekünk minden egyes karácsonykor. Imádtuk egészen egyszerűen. Persze megkaptam tőle a receptet és többször készítettük együtt is, de valahogy sosem vettem rá magam hogy a karácsonyi forgatagon kívül is elkészítsem és a családi asztalra tegyem ezt az ételt. Most azonban megtört a jég.

Egyrészt azért, mert rátaláltam az oceanfood.hu oldalra, ahol rengeteg tengeri herkentyű közül tud választani az ember, lazac, királyrák, tonhal, és számtalan egyéb dolog közül, többféle formában. Iszonyatosan könnyű náluk rendelni, hiszen csak egyszerűen megrendeli az ember a kívánt formában a kívánt terméket, és házhoz is szállítják, gyorsan és kifejezetten biztonságosan. Még sosem fordult elő semmilyen probléma a rendelés során. Annyi formában lehet innen alapanyagot választani, hogy egészen egyszerűen imádom őket ma már.

A lazacfilé is tőlük kerül mindig az asztalunkra, most már nem csak a karácsonyi ünnepek során, hiszen a férjem és ma már a kisfiam is iszonyatosan szereti, és mivel nagyon egészséges is, nem csak finom, egyre többször fogok hozzá akár hét közben is, este egy-egy gyors vacsora ételeként. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyrészt bátran fogjon bele ezeknek az ételeknek az elkészítésébe, hiszen nagyon egészségesek és mivel teljesen más ízvilágot képviselnek mint a megszokott, nagyon jól is tudnak esni a család bármelyik tagjának. A rendelést pedig csak az ocean food oldaláról ajánlom, mert nem csak jó áron kínálnak jó alapanyagokat, de iszonyatosan megbízhatók is. Én biztosan csak őket fogom választani a jövőben is.